Jdi na obsah Jdi na menu
 


Oskenovaný originální zápis 

ochrana-obyvatel--2-.jpg


Školení jednotky proběhlo na Seči

Ve dnech 18. 09. 2009 až 19. 09. 2009 proběhlo v areálu autokempu U LETADLA v obci Seč na okrese Chrudim školení naší jednotky SDH Bystřec s názvem „OCHRANA OBYVATEL“. Školení bylo zaměřeno na teoretickou, ale převážně na praktickou část cvičení, kde si naše jednotka vyzkoušela různé druhy činností při povodních a ochraně obyvatel. Seznámili se s činností poskytování první pomoci, pytlování a stavění pytlových hrází, stavění norné stěny, zajištění zázemí pro jednotky SDH, práce na vodě, nouzové přežití a činnost při krizovém řízení. Tohoto školení se zúčastnila šestičlenná jednotka pod vedením velitele sboru Zdeňka Kulhánka.

img_6329.jpg

Více fotek zde : hhonzin.rajce.idnes.cz/2009_09_18_-_Ochrana_obyvatel_-_Skoleni_jednotky_-_Sec/ 

 


24.1.2018 Cvičení "Záchrana 2018"

viewimage.jpgStředeční den se nesl v duchu záchranné akce na Dolní Moravě, kde byli čtyři pohřešované osoby, některé údajně pod lavinou. Naštěstí šlo jen o cvičení IZS, kterého se naše jednotka, z důvodu předurčenosti pro ochranu obyvatelstva, účastnila. Celého cvičení se účastnilo cca 200 osob z řad PČR, ZZS, Horské služby, HZS a Jednotky sboru dobrovolných hasičů. 
Náš úkol byl postavit v základním táboře stan nouzového přežití a následně zajištění komfortu pro zasahující. Po ukončení cvičení jsme sbalili věcné prostředky a vrátili se ze studeného dne zpět domů. Na cvičení jsme byli cca 8hodin a zůčastnilo se 8 našich členů.

 

 

Foto zde: https://hhonzin.rajce.idnes.cz/2018_01_24_TC-_Dolni_Morava/ 

článek Orlického deníku: https://orlicky.denik.cz/zpravy_region/ztracene-turisty-hledali-i-pod-lavinou-20180124.html